Volatiilsus

Neile, kes sageli loevad mänguautomaatide arvustusi, võib tihti ette tulla termin “mänguautomaatide volatiilsus”, mis tähendab mängude varieeruvust ja seda, kui riskantne mäng on. Kui keegi kasutab terminit “mänguautomaatide volatiilsus”, räägib ta kaotuse või võidu riskist.

Mänguautomaatide volatiilsus viitab sellele, kui sageli ja kui palju mäng keskmiselt välja maksab. See on oluline näitaja, mida peate teadma.

Kasiinomäng kõrge volatiilsusega maksab tavaliselt välja suuri võite harvemini, samas kui madala volatiilsusega mäng maksab välja väikeseid võite sagedamini.

Volatiilsuse tähtsus ja millise valida?

Paljud arvavad, et madala riskiga mänguautomaadid tähendavad rohkem väljamakseid lõpus, kuid see pole nii. Volatiilsus määrab võitude sageduse ja suuruse. Näiteks madala volatiilsusega mänguautomaat maksab sageli väikeseid summasid. Kujutage ette, et teete panuse 1 dollar ja võidate iga viienda keerutuse järel 2-3 dollarit. See võimaldab mängida kauem ilma suuri kaotusi kandmata.

Kõrge volatiilsusega mänguautomaat maksab harvemini, kuid palju suuremaid summasid. Võite teha 99 keerutust ilma võiduta ja 100. keerutusega võita 300 dollarit. Selline automaat nõuab rohkem kannatlikkust ja suuremat pangarolli.

Millise tüüpi mänguautomaadi te valite, sõltub teie eesmärkidest ja eelarvest. Lõppude lõpuks soovivad mängijad võita.

Volatiilsuse tüüp Kirjeldus
Madal Sagedased väiksed võidud, võimaldades pidevat mängimist. Vähem riski.
Keskmine Tasakaalustatud võitude sagedus ja suurus.
Kõrge Harvad, kuid suured võidud, kõrgem risk ja potentsiaalne tasu.

Madala volatiilsusega mänguautomaadid

Madala volatiilsusega mänguautomaadid maksavad sagedamini ja neid peetakse mänguautomaatideks kõrgeima tagasimakse protsendiga (RTP). Väljamaksed on tavaliselt väikesed, kuid need võivad toimuda pärast iga viiendat keerutust või umbes nii. Madala volatiilsusega mänguautomaadid võimaldavad teil jätkata mängimist ja kui teenite piisavalt, saate tagasi algse summa, millega alustasite.

Madala volatiilsusega mänguautomaadid tulevad väiksema riskiga või üldse ilma riskita, seega on jackpotid palju väiksemad kui kõrge volatiilsusega mänguautomaatidel. Madala volatiilsusega mänguautomaadid sobivad neile, kes ei soovi palju raha kulutada ja ei taha mängida pikka aega. Kui soovite rohkem võita, peaksite proovima keskmise või kõrge volatiilsusega mänguautomaati.

Keskmise volatiilsusega mänguautomaadid

Keskmise volatiilsusega mänguautomaadid annavad nii sagedasi väljamakseid kui ka suuri võite. Nad ei maksa välja nii sageli kui madala volatiilsusega automaadid, kuid ka mitte nii harva kui kõrge volatiilsusega automaadid. Nähtavad võidud peaksid tulema pärast iga 20. keerutust. Keskmise volatiilsusega mänguautomaat on ideaalne neile, kes on valmis riskima mõõduka summaga.

Kõrge volatiilsusega mänguautomaadid

Kõrge volatiilsusega mänguautomaadid tähendavad suuremat riski. Need pakuvad suuri jackpotte, kuid nende saavutamiseks tuleb palju mängida. Sellised mänguautomaadid võivad nõuda suurt pangarolli ja kannatlikkust, kuid kui nad maksavad, siis maksavad nad palju. Kuid kõrge volatiilsusega automaadid ei pruugi alati suuri võite pakkuda; mõnikord on võidud sama väikesed kui madala volatiilsusega automaatidel. Peamine erinevus on see, et madala volatiilsusega automaatidel pole võimalust suureks jackpotiks.

Kuidas määrata mänguautomaadi volatiilsust?

Teil on kolm võimalust määrata mänguautomaadi volatiilsust. Ideaalis annab online-kasiino selle teabe, kui klõpsate mänguautomaadi infol.

Meetod Kirjeldus
Kasiino teave Otsige kasiino poolt antud teavet volatiilsuse kohta.
Google’i otsing Otsige mänguautomaadi pealkirja koos sõnaga “volatiilsus”.
Demo režiim Proovige mänguautomaati demo režiimis, et mõista selle käitumist.

Volatiilsus vs RTP

Volatiilsus näitab, kui sageli automaat tavaliselt maksab, samas kui tagasimakse protsent (RTP) näitab, kui palju raha mäng kasiinos mängijatele tagastab. Näiteks mänguautomaat RTP-ga 96% tähendab, et automaat maksab iga panustatud 100 dollari eest 96 dollarit võitudena välja. Nii volatiilsus kui ka RTP esindavad keskmist tulemust ja ei garanteeri tulemusi.

Kokkuvõte

Ei ole kindlat viisi öelda, millist volatiilsust peaksite valima, kuna igal variandil on oma eelised ja puudused. Kõik sõltub sellest, kui palju te saate endale lubada ja milline mängutüüp teile sobib. Lihtsalt pidage meeles peamised erinevused iga variandi vahel ja valige see, mis teile kõige paremini sobib.